KVALITETA PEAK IZDELKOV
Naši izdelki so testirani v neodvisnem laboratoriju Arotop, s sedežem v Mainzu (Nemčija). Peak je eden izmed redkih proizvajalcev prehranskih dodatkov, ki svoje izdelke testira v največjem nemškem neodvisnem laboratoriju za prehransko diagnostiko, Arotop food & Environment GmbH, kar je tudi pogoj za izpolnjevanje vseh standardov od GMP/GLP, HACCP, ISO 9001/2000.
Kaj zajema testiranje? Nadzor navedenih sestavin, senzorične teste v akreditiranem območju, mikrobiološke in kemijske analize, prehranske analize, testiranje »čistosti« sestavin.
Peak-ovi izdelki torej izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti, ki so potrebni za pridobitev certifikata kakovosti.
Zagotavljamo vam, da so naši izdelki v skladu z najsodobnejšimi in najvišjimi standardi kakovosti in čistosti "GMP", "GSP", "GAP" in v skladu z HACCP konceptom – to je koncept analize tveganj in kritičnih kontrolnih točk. Izdelani so po standardu ISO 9001:2000.
1. SPECIFIKACIJE ZA GLP
Za vse vhodne materiale (surovine, embalažni materiali, orodja) in vse končne izdelke se izdelajo zahtevane specifikacije z uporabo HPLC, GC, UV, gravimetričnih in mikrobioloških postopkov oziroma v skladu načeli dobre laboratorijske prakse (GLP).
2. IZDELKI BREZ DOPING SUBSTANC
Naši izdelki so v okviru HACCP pregledani v neodvisnem laboratoriju Arotop (Mainz, Nemčija) na morebitno kontaminacijo z doping snovmi. Tako lahko v skladu z zahtevo naših številnih vrhunskih športnikov, ki uporabljajo naše izdelke, zagotovimo, da naši izdelkih ne vsebujejo nikakršnih doping substanc in, da so z uporabo naših izdelkov popolnoma brez skrbi ob morebitnih doping testih.
3. FUNKCIONALNI AROMATIČNI EKSTRAKTI
Pogosto je značilen (rahlo medicinski) okus in vonj mnogih naših izdelkov v veliki meri dosežen s posebnimi zeliščnimi izvlečki s funkcionalnim učinkom. Ti izvlečki izboljšajo biološko vrednost in tako funkcionalno učinkovitost naših izdelkov in posameznih hranil v njem.
Obrazložitev:
ISO 9001:2000
To potrdilo o sistemu vodenja kakovosti zagotavlja temeljito zagotavljanje kakovosti. Začne se z izbiro surovin in se nadaljuje v celotnem proizvodnem procesu do transporta in končnega uporabnika. Odstopanja kakovosti surovin so v izjemno nizkem tolerančnem rangu. Tako je zagotovljeno, da je vedno končni rezultat visoka kakovost končnega izdelka.
PEAK je v preteklosti zavrnil po vhodni kontroli že precej surovin, ki niso ustrezale specifikacijam.
4. Dobra proizvodna praksa (GMP)
GMP je skupek pravil, da se zagotovi ustrezna kvaliteta izdelave.
Smernice zajemajo:
• Zaščito vseh operacij
• Izogibanje zamenjavi
• Preprečevanje kontaminacije
• Proizvodno higiena
• Nadzor kakovosti
• Dokumentacijo o proizvodnji in nadzoru
5. Dobre praksa shranjevanja (GSP)
Skladiščenje surovin, embalaže in končnih izdelkov je potrebno sedaj gledati kot na sestavni del GMP temelja sistema kakovosti. Predpisane zahteve so:
• Dokumentacija o sistemi hranjenja
• Prostori
• Vmesna območja shranjevanja
• Pogoji skladiščenja in spremljanje stanja okolja
• Distribucija in sledljivost serije
• Status označevanja
6. HACCP
Koncept analize tveganj in kritičnih kontrolnih točk je razvila NASA leta 1998 in je zasidrana v evropskih predpisih o higieni živil. To zagotavlja skladnost s posebnimi zdravstvenimi predpisi, ki so specifične za proizvodnjo hrane.
7. Dobra laboratorijska praksa (GLP)
Načela in smernice za načrtovanje, izvajanje in ocenjevanje eksperimentalnih študij substanc so povzeti v GLP.
Postopek določa standarde za:
• Organizacijo in kadre
• Prostore
• Navodila za delo
• Poročanje o rezultatih
• Arhiviranje in hrambo